Greek-Max
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Μπισκότα Αlfajores

Πήγαινε κάτω

Μπισκότα Αlfajores Empty Μπισκότα Αlfajores

Δημοσίευση από DIGITAL™ Δευ 7 Φεβ 2022 - 9:11

Μπισκότα Αlfajores Lfajores

Μπισκότα Αlfajores Greek-23

Υλικά Συνταγής

ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 20 μπισκότα
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 20 minsΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 12-14 minsΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 2 hrs 32 mins

Τα αγαπημένα μπισκότα της Νοτίου Αμερικής με Ισπανική προέλευση και ρίζες Αραβικές! Οι Ισπανοί τα φτιάχνουν και σαν Χριστουγεννιάτικο γλύκισμα! Πλέον τα μπισκότα είναι διαδεδομένα σε πολλές χώρες και με διάφορες παραλλαγές! Η γεύση τους απίστευτη αλλά και πανεύκολα στην παρασκευή!

Για την Μαρμελάδα Γάλακτος

1 κουτί ζαχαρούχο
1 λεμόνι

Για τα Μπισκότα

180 gr. βούτυρο
100 gr. ζάχαρη άχνη
150 gr. κόρν φλάουρ
160 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κρόκους αυγών
1 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Ινδοκάρυδο

Εκτέλεση Συνταγής

Η καραμέλα γάλατος
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το κουτί του γάλακτος, αφού πρώτα αφαιρέσουμε την ετικέτα.
Γεμίζουμε με νερό την κατσαρόλα, μέχρι να καλυφθούν κατά ¾ το κουτί και προσθέτουμε το λεμόνι κομμένο στα 2
Βράζουμε για 10′ λεπτά σε δυνατή φωτιά και κατόπιν για 2-2,5 ώρες σε μέτρια φωτιά.
Άν κατέβει η στάθμη του νερού προσθέτουμε όσο χρειαστεί για να καλυφθούν πάλι μέχρι τα ¾.
Τα μπισκότα
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε τους κρόκους έναν έναν και σταδιακά, το ξύσμα, την βανίλια και το κονιάκ.
Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε το αλεύρι, το κόρν φλάουρ, το baking, την σόδα και το αλάτι.
Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι στο μείγμα των αυγών.
Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια εύπλαστη , όχι πολύ μαλακή ζύμη.
Τυλίγουμε την ζύμη σε μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Ανοίγουμε ένα φύλλο περίπου 2 χιλιοστών και κόβουμε με στρογγυλό κουπ πατ.
Απλώνουμε τα μπισκότα σε λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 170°C για 12-14 λεπτά.
Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν πολύ καλά.
Ενώνουμε μπισκότα με την μαρμελάδα καραμέλας και τα πιέζουμε ελαφρά.
Κυλάμε τα μπισκότα στο ινδοκάρυδο.
Αποθηκεύουμε σε κουτί που κλείνει αεροστεγώς!



Πηγή: Sidagi
DIGITAL™
DIGITAL™
Co Admin
Co Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 1760
Ημερομηνία εγγραφής : 29/11/2021
Τόπος : Ελλαδα

https://greek-max.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης