Greek-Max
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Μαλακά μπισκότα σοκολάτας

Πήγαινε κάτω

Μαλακά μπισκότα σοκολάτας Empty Μαλακά μπισκότα σοκολάτας

Δημοσίευση από DIGITAL™ Παρ 31 Δεκ 2021 - 10:24

Μαλακά μπισκότα σοκολάτας 1524419026-recimage

Μαλακά μπισκότα σοκολάτας Greek-23

Υλικά Συνταγής

150 γρ. βούτυρο
3/4 φλ. μαύρη ζάχαρη
1/4 φλ. λευκή ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό
1 κ.γ. εσάνς βανίλιας
1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2/3 φλ. άγλυκο κακάο
1/2 κ.γ. κακάο άγλυκο
2 πρέζες αλάτι
1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 ½ φλ. σταγόνες σοκολάτας

Εκτέλεση Συνταγής

Για τα μαλακά μπισκότα με σοκολάτα, όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Σε ένα μεγάλο μπολ, με μίξερ χειρός χτυπάμε το βούτυρο μαζί με τα δύο είδη ζάχαρης, μέχρι να κρεμώσουν για δύο με τρία λεπτά σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα.

Προσθέτουμε το αυγό, το αλάτι και τη βανίλια. Χτυπάμε με το μίξερ, μέχρι να πιει το μείγμα το αυγό και να γυαλίσει. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για 5΄ και το ξαναχτυπάμε να αφρατέψει και να γυαλίσει για 2′.

Σε ένα άλλο μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι το κακάο και τη σόδα.

Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ στο πολύ χαμηλό και προσθέτουμε σιγά σιγά το κοσκινισμένο αλεύρι. Κρατάμε λίγες σταγόνες σοκολάτα στην άκρη για το γαρνίρισμα και προσθέτουμε τις υπόλοιπες στο μείγμα.

Με το μεγάλο σκούπ του παγωτού, παίρνουμε ποσότητα ζύμης και την πλάθουμε σε μπάλα. Την πατάμε ελαφρά να πλατύνει λίγο και την ακουμπάμε σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Συνεχίζουμε με την υπόλοιπη ζύμη και στήνουμε όλα τα μπισκότα στη λαμαρίνα, αφήνοντας απόσταση περίπου 2 εκ. ανάμεσά τους.

Βάζουμε στην επιφάνεια κάθε μπισκότου λίγες σταγόνες σοκολάτας, πιέζοντας ελαφρά για να μπουν πάνω στη ζύμη.

Αφού τελειώσουμε όλα τα μπισκότα, τα βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν τελείως. Σε αυτό το στάδιο, μπορούμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα μπισκότα για τρεις μήνες καλά σκεπασμένα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς C στον αέρα και ψήνουμε τα μπισκότα όπως είναι παγωμένα περίπου για 12΄, μέχρι απλά να σταθεροποιηθεί η επιφάνειά τους, αλλά η καρδιά τους να παραμείνει μαλακή και να τρέχει η σοκολάτα όσο είναι ζεστά.

Βγάζουμε τα μπισκότα σοκολάτας από το φούρνο και τα αφήνουμε να σταθούν για 5′ και να σταθεροποιηθούν στις λαμαρίνες. Μετά, με προσοχή τα μεταφέρουμε πάνω στη σχάρα για να κρυώσουν τελείως.



Πηγή: Sidagi
DIGITAL™
DIGITAL™
Co Admin
Co Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 1760
Ημερομηνία εγγραφής : 29/11/2021
Τόπος : Ελλαδα

https://greek-max.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης