Greek-Max
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Τυρί σαγανάκι

Πήγαινε κάτω

Τυρί σαγανάκι Empty Τυρί σαγανάκι

Δημοσίευση από DIGITAL™ Πεμ 6 Ιαν 2022 - 10:01

Τυρί σαγανάκι Saganaki-big1

Τυρί σαγανάκι Greek-23

Υλικά Συνταγής

110-120 γρ. γραβιέρα (ή κεφαλογρα-βιέρα ή κασέρι ή κεφαλοτύρι),
1/3 φλ. περίπου αλεύρι,
λάδι για τηγάνισμα,
½ λεμόνι.

Εκτέλεση Συνταγής

Για να πετύχει το σαγανάκι σας, το τυρί πρέπει να έχει πάχος 1 ½ τουλάχιστον εκατοστό (το πλάτος του θα είναι 7 εκ. και το μήκος του περίπου 10).

Αν η φέτα του τυριού είναι πιο λεπτή, τότε θα λιώσει στο τηγάνι.

Καθαρίζετε την κρούστα του τυριού και το βρέχετε κάτω από τρεχούμενο νερό.

Αμέσως το αλευρώνετε και το τινάζετε ελαφρά για να φύγει το περισσό αλεύρι.

Παίρνετε ένα μικρό, βαρύ τηγάνι και βάζετε μέσα λίγο λάδι (ελαιόλαδο καλύτερα).

Μόλις ζεσταθεί το λάδι βάζετε μέσα το τυρί και το αφήνετε να ροδίσει για λίγα λεπτά και από τις δυο πλευρές, γυρίζοντάς το προσεχτικά με σπάτουλα.

Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και στύβετε πάνω το χυμό ½ λεμονιού. Το σερβίρετε αμέσως.



Πηγή: Sidagi
DIGITAL™
DIGITAL™
Co Admin
Co Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 1770
Ημερομηνία εγγραφής : 29/11/2021
Τόπος : Ελλαδα

https://greek-max.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης