Αγκινάρες στο λάδι ιταλικό αντιπάστο
Σελίδα 1 από 1
Αγκινάρες στο λάδι ιταλικό αντιπάστο
Υλικά Συνταγής
8 μαύρες αγκινάρες (ή 8 άσπρες),
½ λεμόνι ο χυμός,
2 φλ. (½ λίτρο) άσπρο ξίδι,
1 κουταλάκι μαύρο πιπέρι (σπόρους)
2 φύλλα δάφνης,
6 σκελίδες σκόρδα ξεφλουδισμένες, ολόκληρες,
αλάτι,
αποστειρωμένο βάζο.
Εκτέλεση Συνταγής
Ετοιμάζετε μια λεκάνη (πλαστική ή ανοξείδωτη) με 2 περίπου φλ. νερό και το χυμό λεμονιού. Καθαρίζετε τις αγκινάρες, αφαιρώντας τα φύλλα τους μέχρι να φτάσετε στα ανοικτόχρωμα τρυφερά εσωτερικά και ψαλιδίζετε τις μυτερές άκρες τους. Τις κόβετε σε τέταρτα και αφαιρείτε τα χνούδια της καρδιάς και τις ρίχνετε αμέσως στη λεκάνη για να μη μαυρίσουν.
Βάζετε το ξίδι με 4 φλ. νερό (1 λίτρο), τη δάφνη, τις σκελίδες σκόρδου, τους σπόρους πιπεριού και αλάτι (1- 1½ κουταλάκι περίπου) σε μια κατσαρόλα.
Αφήνετε το μίγμα να κοχλάσει, στραγγίζετε και προσθέτετε τις αγκινάρες και τις αφήνετε να κοχλάσουν για 5-10 περίπου λεπτά, από τη στιγμή που θα κοχλάσει ξανά το νερό. Οι αγκινάρες δεν βράζουν όλες με τον ίδιο τρόπο, γι’ αυτό καλά θα είναι να τις ελέγχετε μια-μια μπήγοντας μέσα τη μύτη ενός μαχαιριού. Μόλις δεν βρίσκετε αντίσταση τις βγάζετε. Δεν πρέπει να τις παραβράσετε, μόλις να μαλακώσουν. Τις βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τις απλώνετε να στεγνώσουν πάνω σε διπλό απορροφητικό χαρτί από ρολό κουζίνας. Πρέπει να στραγγίσουν καλά (ίσως χρειαστεί να αλλάξετε το χαρτί αν μουλιάσει).
Όταν κρυώσουν και στεγνώσουν, τις βάζετε σε αποστειρωμένο βάζο με καπάκι.
Ύστερα, τις περιχύνετε με ελαιόλαδο που να τις σκεπάζει και τις κρατάτε κλεισμένες στεγανά για 1-2 μήνες σε σκοτεινό μέρος (ντουλάπι π.χ.) πριν τις σερβίρετε. Σε κλειστό βάζο διατηρούνται μέχρι και δυο χρόνια, όταν όμως ανοίξετε το βάζο, τότε το βάζετε στο ψυγείο και τις σερβίρετε μέσα σε 6 μήνες.
Συνηθίζεται να σερβίρονται πασπαλισμένες με πιπέρι και τριμμένη ρίγανη (δεν είναι όμως απαραίτητο).
Πηγή: Sidagi
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Πεμ 13 Ιουν 2024 - 9:05 από DIGITAL™
» Μάχη με τις φλόγες στην Λιβαδειά – Καίει σε κατοικημένη περιοχή
Πεμ 13 Ιουν 2024 - 9:02 από DIGITAL™
» Σάμος: Ολλανδός τουρίστας αγνοείται για τέταρτη μέρα
Πεμ 13 Ιουν 2024 - 9:00 από DIGITAL™
» Θεσσαλονίκη: Απαγόρευση κυκλοφορίας μέχρι την Παρασκευή στο Περιαστικό Δάσος και άλλες δασικές εκτάσεις
Πεμ 13 Ιουν 2024 - 8:59 από DIGITAL™
» Σεισμός 4,9 Ρίχτερ στη Ρόδο – Αισθητός έως και την Τουρκία – Ανησυχία στο νησί
Πεμ 13 Ιουν 2024 - 8:55 από DIGITAL™
» Λιβαδειά: Yπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά που απείλησε την πόλη
Πεμ 13 Ιουν 2024 - 8:53 από DIGITAL™
» Κορυφώνεται ο καύσωνας – Πού θα «χτυπήσει» 43άρια την Πέμπτη
Πεμ 13 Ιουν 2024 - 8:52 από DIGITAL™
» Καύσωνας: Ποια σχολεία θα είναι κλειστά την Πέμπτη
Πεμ 13 Ιουν 2024 - 8:50 από DIGITAL™
» Εξουδετερώθηκε νάρκη στο Καβούρι – Η στιγμή της ελεγχόμενης έκρηξης (Video)
Πεμ 13 Ιουν 2024 - 8:48 από DIGITAL™
» Αμοργός: Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό του 59χρονου Αμερικανού – Η δύσβατη διαδρομή
Πεμ 13 Ιουν 2024 - 8:47 από DIGITAL™
» Θεσσαλονίκη: Τροχαίο δυστύχημα με θύμα 52χρονο μοτοσικλετιστή
Τρι 26 Μαρ 2024 - 9:03 από DIGITAL™
» «Η Ρωσία ετοιμάζεται να ρίξει πυρηνικά νέας γενιάς για να πείσει τη Δύση»
Τρι 26 Μαρ 2024 - 9:02 από DIGITAL™
» Πυροβολισμοί σε μπαρ στην Ομόνοια
Τρι 26 Μαρ 2024 - 9:00 από DIGITAL™
» Πειραιάς: Υπό έλεγχο πυρκαγιά σε εγκαταλελειμμένο κτήριο στα Καμίνια
Τρι 26 Μαρ 2024 - 8:59 από DIGITAL™
» Δραπετσώνα: Σοβαρό τροχαίο στον Περιφερειακό
Τρι 26 Μαρ 2024 - 8:56 από DIGITAL™
» ΕΛΑΣ: Συνελήφθη σωφρονιστικός υπάλληλος για διακίνηση ναρκωτικών σε φυλακές
Τρι 26 Μαρ 2024 - 8:53 από DIGITAL™
» Χωρίς προβλήματα η επιστροφή των εκδρομέων για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου
Τρι 26 Μαρ 2024 - 8:51 από DIGITAL™
» Φωτιά κοντά στο παλιό εργοστάσιο του Κεράνη
Τρι 26 Μαρ 2024 - 8:49 από DIGITAL™
» Θεσσαλονίκη: Στις φλόγες τυλίχθηκε ΙΧ αυτοκίνητο
Τρι 26 Μαρ 2024 - 8:48 από DIGITAL™
» Θεσσαλονίκη: Τρεις άνδρες πιάστηκαν στα «πράσα» να κλέβουν καλώδια από επιχείρηση
Τρι 26 Μαρ 2024 - 8:47 από DIGITAL™