Αγκινάρες στο λάδι ιταλικό αντιπάστο
Σελίδα 1 από 1
Αγκινάρες στο λάδι ιταλικό αντιπάστο
Υλικά Συνταγής
8 μαύρες αγκινάρες (ή 8 άσπρες),
½ λεμόνι ο χυμός,
2 φλ. (½ λίτρο) άσπρο ξίδι,
1 κουταλάκι μαύρο πιπέρι (σπόρους)
2 φύλλα δάφνης,
6 σκελίδες σκόρδα ξεφλουδισμένες, ολόκληρες,
αλάτι,
αποστειρωμένο βάζο.
Εκτέλεση Συνταγής
Ετοιμάζετε μια λεκάνη (πλαστική ή ανοξείδωτη) με 2 περίπου φλ. νερό και το χυμό λεμονιού. Καθαρίζετε τις αγκινάρες, αφαιρώντας τα φύλλα τους μέχρι να φτάσετε στα ανοικτόχρωμα τρυφερά εσωτερικά και ψαλιδίζετε τις μυτερές άκρες τους. Τις κόβετε σε τέταρτα και αφαιρείτε τα χνούδια της καρδιάς και τις ρίχνετε αμέσως στη λεκάνη για να μη μαυρίσουν.
Βάζετε το ξίδι με 4 φλ. νερό (1 λίτρο), τη δάφνη, τις σκελίδες σκόρδου, τους σπόρους πιπεριού και αλάτι (1- 1½ κουταλάκι περίπου) σε μια κατσαρόλα.
Αφήνετε το μίγμα να κοχλάσει, στραγγίζετε και προσθέτετε τις αγκινάρες και τις αφήνετε να κοχλάσουν για 5-10 περίπου λεπτά, από τη στιγμή που θα κοχλάσει ξανά το νερό. Οι αγκινάρες δεν βράζουν όλες με τον ίδιο τρόπο, γι’ αυτό καλά θα είναι να τις ελέγχετε μια-μια μπήγοντας μέσα τη μύτη ενός μαχαιριού. Μόλις δεν βρίσκετε αντίσταση τις βγάζετε. Δεν πρέπει να τις παραβράσετε, μόλις να μαλακώσουν. Τις βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τις απλώνετε να στεγνώσουν πάνω σε διπλό απορροφητικό χαρτί από ρολό κουζίνας. Πρέπει να στραγγίσουν καλά (ίσως χρειαστεί να αλλάξετε το χαρτί αν μουλιάσει).
Όταν κρυώσουν και στεγνώσουν, τις βάζετε σε αποστειρωμένο βάζο με καπάκι.
Ύστερα, τις περιχύνετε με ελαιόλαδο που να τις σκεπάζει και τις κρατάτε κλεισμένες στεγανά για 1-2 μήνες σε σκοτεινό μέρος (ντουλάπι π.χ.) πριν τις σερβίρετε. Σε κλειστό βάζο διατηρούνται μέχρι και δυο χρόνια, όταν όμως ανοίξετε το βάζο, τότε το βάζετε στο ψυγείο και τις σερβίρετε μέσα σε 6 μήνες.
Συνηθίζεται να σερβίρονται πασπαλισμένες με πιπέρι και τριμμένη ρίγανη (δεν είναι όμως απαραίτητο).
Πηγή: Sidagi
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
|
|
Τρι 26 Μαρ 2024 - 9:03 από DIGITAL™
» «Η Ρωσία ετοιμάζεται να ρίξει πυρηνικά νέας γενιάς για να πείσει τη Δύση»
Τρι 26 Μαρ 2024 - 9:02 από DIGITAL™
» Πυροβολισμοί σε μπαρ στην Ομόνοια
Τρι 26 Μαρ 2024 - 9:00 από DIGITAL™
» Πειραιάς: Υπό έλεγχο πυρκαγιά σε εγκαταλελειμμένο κτήριο στα Καμίνια
Τρι 26 Μαρ 2024 - 8:59 από DIGITAL™
» Δραπετσώνα: Σοβαρό τροχαίο στον Περιφερειακό
Τρι 26 Μαρ 2024 - 8:56 από DIGITAL™
» ΕΛΑΣ: Συνελήφθη σωφρονιστικός υπάλληλος για διακίνηση ναρκωτικών σε φυλακές
Τρι 26 Μαρ 2024 - 8:53 από DIGITAL™
» Χωρίς προβλήματα η επιστροφή των εκδρομέων για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου
Τρι 26 Μαρ 2024 - 8:51 από DIGITAL™
» Φωτιά κοντά στο παλιό εργοστάσιο του Κεράνη
Τρι 26 Μαρ 2024 - 8:49 από DIGITAL™
» Θεσσαλονίκη: Στις φλόγες τυλίχθηκε ΙΧ αυτοκίνητο
Τρι 26 Μαρ 2024 - 8:48 από DIGITAL™
» Θεσσαλονίκη: Τρεις άνδρες πιάστηκαν στα «πράσα» να κλέβουν καλώδια από επιχείρηση
Τρι 26 Μαρ 2024 - 8:47 από DIGITAL™
» Προκαταβολή μέρους της επιστροφής ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο για το 2024
Δευ 19 Φεβ 2024 - 16:39 από DIGITAL™
» Επεκτείνεται η ψηφιακή κάρτα εργασίας
Δευ 19 Φεβ 2024 - 16:37 από DIGITAL™
» Κλείσιμο με πτώση στη Wall Street
Δευ 19 Φεβ 2024 - 16:35 από DIGITAL™
» Τελωνεία: Σχεδόν 100 χιλιάδες οι έλεγχοι κατά του λαθρεμπορίου το 2023
Δευ 19 Φεβ 2024 - 16:33 από DIGITAL™
» Χρηματιστήριο: Ισχνά εβδομαδιαία κέρδη
Δευ 19 Φεβ 2024 - 16:31 από DIGITAL™
» Χρηματιστήριο: Ελαφρά ανοδικά καθώς δεν άντεξε στην «αντεπίθεση» των πωλητών
Δευ 19 Φεβ 2024 - 16:29 από DIGITAL™
» Βαμβάκι: Δικαιούχοι και ποσά για την ειδική καλλιεργητική ενίσχυση
Δευ 19 Φεβ 2024 - 16:28 από DIGITAL™
» ΔΕΠΑ: Το πρώτο φορτίο LNG φθάνει στην Αλεξανδρούπολη
Δευ 19 Φεβ 2024 - 16:26 από DIGITAL™
» Χατζηδάκης: H επενδυτική βαθμίδα βοηθάει να δανειζόμαστε φθηνότερα
Δευ 19 Φεβ 2024 - 16:24 από DIGITAL™
» Ηράκλειο: Κλείνει για έξι ημέρες λόγω εργασιών
Δευ 19 Φεβ 2024 - 16:23 από DIGITAL™