Ροζ μπορστ (Borscht)
Σελίδα 1 από 1
Ροζ μπορστ (Borscht)
Υλικά Συνταγής
5-6 (650-700 γρ. περίπου) μέτρια/μεγάλα παντζάρια,
1 σκελίδα σκόρδο σε φετάκια,
1 μεγάλο κρεμμύδι σε φετάκια,
1 φύλλο δάφνης,
1 κουταλάκι σπόρoυς κόλιανδρου,
½ κοφτό κουταλάκι γαρίφαλο σε σκόνη,
1 γερή πρέζα πιπέρι καγιέν (ή ανάλογα με τη γεύση σας),
1 κουταλάκι ζάχαρη,
2 κουταλιές ξίδι (κόκκινο) ή ανάλογα με τη γεύση σας,
1 κουταλιά ελαιόλαδο,
1 φλ. ολόπαχο γιαούρτι (όχι στραγγιστό),
3-4 αβγουλάκια ορτυκιών τουρσί (από βάζο), κομμένα στα δυο (προαιρετικά),
άνηθος για γαρνίρισμα,
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
Ξεφλουδίζετε τα παντζάρια (με γάντια για να μην κοκκινίσουν τα χέρια σας) και τα βάζετε σε μια κατσαρόλα. Προσθέτετε 8 φλ. νερό, το σκόρδο, το κρεμμύδι, τη δάφνη, τον κόλιανδρο, το γαρίφαλο, το καγιέν, τη ζάχαρη, το ξίδι, το λάδι και αλατοπίπερο. Αφήνετε το μίγμα να κοχλάσει, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και το σιγοβράζετε για 20 περίπου λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα παντζάρια (όταν τα τρυπάτε με τη μύτη ενός μαχαιριού, να μη βρίσκετε αντίσταση).
Ελέγχετε τη γεύση του ζωμού>: Πρέπει να είναι γλυκόξινη και ελαφρά πικάντικη. Τη διορθώνετε, αν χρειαστεί, προσθέτοντας λίγο ακόμα ξίδι ή αλάτι ή πιπέρι καγιέν. Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει λίγο και βγάζετε από μέσα τη δάφνη. Ύστερα, το περνάτε στο μπλέντερ ή το πολυμίξερ, τμηματικά αν χρειαστεί, μέχρι να γίνει λείος πουρές και το αδειάζετε σε ένα μπολ. Το κρατάτε σκεπασμένο στο ψυγείο μέχρι να παγώσει.
Λίγο πριν σερβίρετε, χτυπάτε μέσα με το σύρμα το γιαούρτι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Αν χρειαστεί, ανακατεύετε μέσα λίγο νερό (η πυκνότητα της σούπας πρέπει να είναι σαν μίλκσεϊκ). Τη μοιράζετε σε μικρά νεροπότηρα και τη σερβίρετε προσθέτοντας, αν θέλετε, ½ αβγουλάκι ορτυκιού από πάνω.
Τη γαρνίρετε με μύτες άνηθου.
Πηγή: Sidagi
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
|
|
Τρι 26 Μαρ 2024 - 9:03 από DIGITAL™
» «Η Ρωσία ετοιμάζεται να ρίξει πυρηνικά νέας γενιάς για να πείσει τη Δύση»
Τρι 26 Μαρ 2024 - 9:02 από DIGITAL™
» Πυροβολισμοί σε μπαρ στην Ομόνοια
Τρι 26 Μαρ 2024 - 9:00 από DIGITAL™
» Πειραιάς: Υπό έλεγχο πυρκαγιά σε εγκαταλελειμμένο κτήριο στα Καμίνια
Τρι 26 Μαρ 2024 - 8:59 από DIGITAL™
» Δραπετσώνα: Σοβαρό τροχαίο στον Περιφερειακό
Τρι 26 Μαρ 2024 - 8:56 από DIGITAL™
» ΕΛΑΣ: Συνελήφθη σωφρονιστικός υπάλληλος για διακίνηση ναρκωτικών σε φυλακές
Τρι 26 Μαρ 2024 - 8:53 από DIGITAL™
» Χωρίς προβλήματα η επιστροφή των εκδρομέων για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου
Τρι 26 Μαρ 2024 - 8:51 από DIGITAL™
» Φωτιά κοντά στο παλιό εργοστάσιο του Κεράνη
Τρι 26 Μαρ 2024 - 8:49 από DIGITAL™
» Θεσσαλονίκη: Στις φλόγες τυλίχθηκε ΙΧ αυτοκίνητο
Τρι 26 Μαρ 2024 - 8:48 από DIGITAL™
» Θεσσαλονίκη: Τρεις άνδρες πιάστηκαν στα «πράσα» να κλέβουν καλώδια από επιχείρηση
Τρι 26 Μαρ 2024 - 8:47 από DIGITAL™
» Προκαταβολή μέρους της επιστροφής ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο για το 2024
Δευ 19 Φεβ 2024 - 16:39 από DIGITAL™
» Επεκτείνεται η ψηφιακή κάρτα εργασίας
Δευ 19 Φεβ 2024 - 16:37 από DIGITAL™
» Κλείσιμο με πτώση στη Wall Street
Δευ 19 Φεβ 2024 - 16:35 από DIGITAL™
» Τελωνεία: Σχεδόν 100 χιλιάδες οι έλεγχοι κατά του λαθρεμπορίου το 2023
Δευ 19 Φεβ 2024 - 16:33 από DIGITAL™
» Χρηματιστήριο: Ισχνά εβδομαδιαία κέρδη
Δευ 19 Φεβ 2024 - 16:31 από DIGITAL™
» Χρηματιστήριο: Ελαφρά ανοδικά καθώς δεν άντεξε στην «αντεπίθεση» των πωλητών
Δευ 19 Φεβ 2024 - 16:29 από DIGITAL™
» Βαμβάκι: Δικαιούχοι και ποσά για την ειδική καλλιεργητική ενίσχυση
Δευ 19 Φεβ 2024 - 16:28 από DIGITAL™
» ΔΕΠΑ: Το πρώτο φορτίο LNG φθάνει στην Αλεξανδρούπολη
Δευ 19 Φεβ 2024 - 16:26 από DIGITAL™
» Χατζηδάκης: H επενδυτική βαθμίδα βοηθάει να δανειζόμαστε φθηνότερα
Δευ 19 Φεβ 2024 - 16:24 από DIGITAL™
» Ηράκλειο: Κλείνει για έξι ημέρες λόγω εργασιών
Δευ 19 Φεβ 2024 - 16:23 από DIGITAL™