Ροζ μπορστ (Borscht)
Σελίδα 1 από 1
Ροζ μπορστ (Borscht)
Υλικά Συνταγής
5-6 (650-700 γρ. περίπου) μέτρια/μεγάλα παντζάρια,
1 σκελίδα σκόρδο σε φετάκια,
1 μεγάλο κρεμμύδι σε φετάκια,
1 φύλλο δάφνης,
1 κουταλάκι σπόρoυς κόλιανδρου,
½ κοφτό κουταλάκι γαρίφαλο σε σκόνη,
1 γερή πρέζα πιπέρι καγιέν (ή ανάλογα με τη γεύση σας),
1 κουταλάκι ζάχαρη,
2 κουταλιές ξίδι (κόκκινο) ή ανάλογα με τη γεύση σας,
1 κουταλιά ελαιόλαδο,
1 φλ. ολόπαχο γιαούρτι (όχι στραγγιστό),
3-4 αβγουλάκια ορτυκιών τουρσί (από βάζο), κομμένα στα δυο (προαιρετικά),
άνηθος για γαρνίρισμα,
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
Ξεφλουδίζετε τα παντζάρια (με γάντια για να μην κοκκινίσουν τα χέρια σας) και τα βάζετε σε μια κατσαρόλα. Προσθέτετε 8 φλ. νερό, το σκόρδο, το κρεμμύδι, τη δάφνη, τον κόλιανδρο, το γαρίφαλο, το καγιέν, τη ζάχαρη, το ξίδι, το λάδι και αλατοπίπερο. Αφήνετε το μίγμα να κοχλάσει, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και το σιγοβράζετε για 20 περίπου λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα παντζάρια (όταν τα τρυπάτε με τη μύτη ενός μαχαιριού, να μη βρίσκετε αντίσταση).
Ελέγχετε τη γεύση του ζωμού>: Πρέπει να είναι γλυκόξινη και ελαφρά πικάντικη. Τη διορθώνετε, αν χρειαστεί, προσθέτοντας λίγο ακόμα ξίδι ή αλάτι ή πιπέρι καγιέν. Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει λίγο και βγάζετε από μέσα τη δάφνη. Ύστερα, το περνάτε στο μπλέντερ ή το πολυμίξερ, τμηματικά αν χρειαστεί, μέχρι να γίνει λείος πουρές και το αδειάζετε σε ένα μπολ. Το κρατάτε σκεπασμένο στο ψυγείο μέχρι να παγώσει.
Λίγο πριν σερβίρετε, χτυπάτε μέσα με το σύρμα το γιαούρτι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Αν χρειαστεί, ανακατεύετε μέσα λίγο νερό (η πυκνότητα της σούπας πρέπει να είναι σαν μίλκσεϊκ). Τη μοιράζετε σε μικρά νεροπότηρα και τη σερβίρετε προσθέτοντας, αν θέλετε, ½ αβγουλάκι ορτυκιού από πάνω.
Τη γαρνίρετε με μύτες άνηθου.
Πηγή: Sidagi
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Πεμ 13 Ιουν 2024 - 9:05 από DIGITAL™
» Μάχη με τις φλόγες στην Λιβαδειά – Καίει σε κατοικημένη περιοχή
Πεμ 13 Ιουν 2024 - 9:02 από DIGITAL™
» Σάμος: Ολλανδός τουρίστας αγνοείται για τέταρτη μέρα
Πεμ 13 Ιουν 2024 - 9:00 από DIGITAL™
» Θεσσαλονίκη: Απαγόρευση κυκλοφορίας μέχρι την Παρασκευή στο Περιαστικό Δάσος και άλλες δασικές εκτάσεις
Πεμ 13 Ιουν 2024 - 8:59 από DIGITAL™
» Σεισμός 4,9 Ρίχτερ στη Ρόδο – Αισθητός έως και την Τουρκία – Ανησυχία στο νησί
Πεμ 13 Ιουν 2024 - 8:55 από DIGITAL™
» Λιβαδειά: Yπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά που απείλησε την πόλη
Πεμ 13 Ιουν 2024 - 8:53 από DIGITAL™
» Κορυφώνεται ο καύσωνας – Πού θα «χτυπήσει» 43άρια την Πέμπτη
Πεμ 13 Ιουν 2024 - 8:52 από DIGITAL™
» Καύσωνας: Ποια σχολεία θα είναι κλειστά την Πέμπτη
Πεμ 13 Ιουν 2024 - 8:50 από DIGITAL™
» Εξουδετερώθηκε νάρκη στο Καβούρι – Η στιγμή της ελεγχόμενης έκρηξης (Video)
Πεμ 13 Ιουν 2024 - 8:48 από DIGITAL™
» Αμοργός: Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό του 59χρονου Αμερικανού – Η δύσβατη διαδρομή
Πεμ 13 Ιουν 2024 - 8:47 από DIGITAL™
» Θεσσαλονίκη: Τροχαίο δυστύχημα με θύμα 52χρονο μοτοσικλετιστή
Τρι 26 Μαρ 2024 - 9:03 από DIGITAL™
» «Η Ρωσία ετοιμάζεται να ρίξει πυρηνικά νέας γενιάς για να πείσει τη Δύση»
Τρι 26 Μαρ 2024 - 9:02 από DIGITAL™
» Πυροβολισμοί σε μπαρ στην Ομόνοια
Τρι 26 Μαρ 2024 - 9:00 από DIGITAL™
» Πειραιάς: Υπό έλεγχο πυρκαγιά σε εγκαταλελειμμένο κτήριο στα Καμίνια
Τρι 26 Μαρ 2024 - 8:59 από DIGITAL™
» Δραπετσώνα: Σοβαρό τροχαίο στον Περιφερειακό
Τρι 26 Μαρ 2024 - 8:56 από DIGITAL™
» ΕΛΑΣ: Συνελήφθη σωφρονιστικός υπάλληλος για διακίνηση ναρκωτικών σε φυλακές
Τρι 26 Μαρ 2024 - 8:53 από DIGITAL™
» Χωρίς προβλήματα η επιστροφή των εκδρομέων για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου
Τρι 26 Μαρ 2024 - 8:51 από DIGITAL™
» Φωτιά κοντά στο παλιό εργοστάσιο του Κεράνη
Τρι 26 Μαρ 2024 - 8:49 από DIGITAL™
» Θεσσαλονίκη: Στις φλόγες τυλίχθηκε ΙΧ αυτοκίνητο
Τρι 26 Μαρ 2024 - 8:48 από DIGITAL™
» Θεσσαλονίκη: Τρεις άνδρες πιάστηκαν στα «πράσα» να κλέβουν καλώδια από επιχείρηση
Τρι 26 Μαρ 2024 - 8:47 από DIGITAL™