Greek-Max
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Κορμός φράουλας ανοιξιάτικος

Πήγαινε κάτω

Κορμός φράουλας ανοιξιάτικος Empty Κορμός φράουλας ανοιξιάτικος

Δημοσίευση από DIGITAL™ Κυρ 23 Ιαν 2022 - 11:15

Κορμός φράουλας ανοιξιάτικος 00147352

Κορμός φράουλας ανοιξιάτικος Greek-23

Υλικά Συνταγής (10 φέτες)

Για το παντεσπάνι
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. ζάχαρη
4 αυγά
Για το σιρόπιασμα του παντεσπανιού
1/2 φλ. νερό
1/3 φλ. ζάχαρη
λίγο ποτό της αρεσκείας σας
Για τη γέμιση
400 γρ. φράουλα μαρμελάδα
ζάχαρη άχνη για γαρνίρισμα

Εκτέλεση Συνταγής

Παντεσπάνι
Σπάζετε προσεκτικά τα αυγά και χωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάτε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μίγμα. Κατόπιν σε ένα γυάλινο μπολ χτυπάτε τ' ασπράδια μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα και την ενσωματώνετε ανακατεύοντας προσεκτικά με το κουτάλι για να μην κόψει το μίγμα των κρόκων. Προσθέτετε λίγο-λίγο το αλεύρι κοσκινισμένο ανακατεύοντας σιγά-σιγά. Αδειάζετε το μείγμα στο ταψί που έχετε στρώσει βουτυρωμένο λαδόχαρτο απλώνετε και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 5-7 λεπτά.
Βγάζετε το παντεσπάνι και το τυλίγετε σε ρολό με τη βοήθεια μιας πετσέτας.
Βράζετε το νερό με τη ζάχαρη μέχρι να δέσει το σιρόπι ελαφρά και προσθέτετε το ποτό. Απλώνετε το παντεσπάνι σε ένα καθαρό μάρμαρο και το σιροπιάζετε.
Απλώνετε τη μαρμελάδα με σπάτουλα σε όλη την επιφάνεια του παντεσπανιού. Το τυλίγετε σε ρολό και το τοποθετείτε σε πιατέλα. Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη. Φυλάσσεται εκτός ψυγείου τυλιγμένο σε σελοφάν.
Σημείωση: Για να γίνει ακόμη πιο εύγευστο το γλυκό σας αντικαταστήστε τη μισή ποσότητα αλευριού με ισάριθμη ποσότητα αμυγδαλόψιχας την οποία θα αλέσετε σε σκόνη.



Πηγή: Sidagi
DIGITAL™
DIGITAL™
Co Admin
Co Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 1770
Ημερομηνία εγγραφής : 29/11/2021
Τόπος : Ελλαδα

https://greek-max.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης