Σπιτικά Πτι Φουρ – Petit Four
Σελίδα 1 από 1
Σπιτικά Πτι Φουρ – Petit Four
Υλικά Συνταγής
Για τα μπισκότα βουτύρου
– 130 γρ. αγελαδινό βούτυρο
– 250 γρ. αλεύρι φαρίνα απ
– 15 γρ. νισεστέ ή κόρν φλάουρ
– 125 γρ. άχνη ζάχαρη
– 2 αυγά
– 1 βανιλλίνη
Για τη γέμιση
– Μαρμελάδα βερίκοκο
Για την επικάλυψη
– 100 γρ. κουβερτούρα
– Τριμμένους ξηρούς καρπούς
– Ινδοκάρυδο
Εκτέλεση Συνταγής
1 Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175ο C.
Αφήνουμε να έρθει το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου ώστε να μαλακώσει.
Στον κάδο του μίξερ αφρατεύουμε το βούτυρο με την άχνη για 6-7 λεπτά, μόλις γίνουν σα κρέμα προσθέτουμε τα αυγά, το νισεστέ, το αλεύρι και τη βανιλλίνη.
2 Μεταφέρουμε το μείγμα σε κορνέ με χοντρή μύτη με ακίδες και σε αντικολλητικό χαρτί δημιουργούμε μπισκότα μετρίου μεγέθους στρογγυλά ή μακρόστενα.
Ψήνουμε τα μπισκότα στους 175ο C για 12-14 λεπτά και τ΄αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα.
3 Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την διατηρούμε ζεστή.
Αλείφουμε τα μπισκότα με μαρμελάδα και ενώνουμε δύο μαζί, βούτάμε στην κουβετούρα και αφήνουμε να σταθεροποιηθεί η κουβερτούρα και πασπαλίζουμε με ξηρούς καρπούς ή ινδοκάρυδο και τα διατηρούμε σε κουτί που κλείνει ερμητικά, εκτός ψυγείου.
Σημειώσεις για τη συνταγή
– Η ζύμη θα σας δυσκολέψει λίγο στο φορμάρισμα με το κορνέ γι΄αυτό η μύτη πρέπει να είναι χοντρή.
Αν δεν έχουμε κατάλληλο κορνέ μπορούμε να πλάσουμε μπαστουνάκια και να τα «πατήσουμε» ελαφρά με τη μύτη του πιρουνιού
– Η ζύμη πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και δεν την αποθηκεύουμε στο ψυγείο για να μπορεί να δουλευτεί εύκολα
– Μπορούμε ν΄αρωματίσουμε με ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού, όμως μη το παρακάνετε γιατί το άρωμα βουτύρου κάνει τη διαφορά
– Μπορούμε να γεμίσουμε τα μπισκότα και άλειμμα σοκολάτας
– Η μαρμελάδα μπορεί να είναι οποιαδήποτε της επιλογή σας
– Αν θέλετε πιο υγιεινή εκδοχή μπορείτε να τα γεμίσετε με ταχίνι, φυστικοβούτυρο ή άλειμμα ταχινιού με σοκολάτα
Πηγή: Sidagi
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
|
|
Τρι 26 Μαρ 2024 - 9:03 από DIGITAL™
» «Η Ρωσία ετοιμάζεται να ρίξει πυρηνικά νέας γενιάς για να πείσει τη Δύση»
Τρι 26 Μαρ 2024 - 9:02 από DIGITAL™
» Πυροβολισμοί σε μπαρ στην Ομόνοια
Τρι 26 Μαρ 2024 - 9:00 από DIGITAL™
» Πειραιάς: Υπό έλεγχο πυρκαγιά σε εγκαταλελειμμένο κτήριο στα Καμίνια
Τρι 26 Μαρ 2024 - 8:59 από DIGITAL™
» Δραπετσώνα: Σοβαρό τροχαίο στον Περιφερειακό
Τρι 26 Μαρ 2024 - 8:56 από DIGITAL™
» ΕΛΑΣ: Συνελήφθη σωφρονιστικός υπάλληλος για διακίνηση ναρκωτικών σε φυλακές
Τρι 26 Μαρ 2024 - 8:53 από DIGITAL™
» Χωρίς προβλήματα η επιστροφή των εκδρομέων για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου
Τρι 26 Μαρ 2024 - 8:51 από DIGITAL™
» Φωτιά κοντά στο παλιό εργοστάσιο του Κεράνη
Τρι 26 Μαρ 2024 - 8:49 από DIGITAL™
» Θεσσαλονίκη: Στις φλόγες τυλίχθηκε ΙΧ αυτοκίνητο
Τρι 26 Μαρ 2024 - 8:48 από DIGITAL™
» Θεσσαλονίκη: Τρεις άνδρες πιάστηκαν στα «πράσα» να κλέβουν καλώδια από επιχείρηση
Τρι 26 Μαρ 2024 - 8:47 από DIGITAL™
» Προκαταβολή μέρους της επιστροφής ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο για το 2024
Δευ 19 Φεβ 2024 - 16:39 από DIGITAL™
» Επεκτείνεται η ψηφιακή κάρτα εργασίας
Δευ 19 Φεβ 2024 - 16:37 από DIGITAL™
» Κλείσιμο με πτώση στη Wall Street
Δευ 19 Φεβ 2024 - 16:35 από DIGITAL™
» Τελωνεία: Σχεδόν 100 χιλιάδες οι έλεγχοι κατά του λαθρεμπορίου το 2023
Δευ 19 Φεβ 2024 - 16:33 από DIGITAL™
» Χρηματιστήριο: Ισχνά εβδομαδιαία κέρδη
Δευ 19 Φεβ 2024 - 16:31 από DIGITAL™
» Χρηματιστήριο: Ελαφρά ανοδικά καθώς δεν άντεξε στην «αντεπίθεση» των πωλητών
Δευ 19 Φεβ 2024 - 16:29 από DIGITAL™
» Βαμβάκι: Δικαιούχοι και ποσά για την ειδική καλλιεργητική ενίσχυση
Δευ 19 Φεβ 2024 - 16:28 από DIGITAL™
» ΔΕΠΑ: Το πρώτο φορτίο LNG φθάνει στην Αλεξανδρούπολη
Δευ 19 Φεβ 2024 - 16:26 από DIGITAL™
» Χατζηδάκης: H επενδυτική βαθμίδα βοηθάει να δανειζόμαστε φθηνότερα
Δευ 19 Φεβ 2024 - 16:24 από DIGITAL™
» Ηράκλειο: Κλείνει για έξι ημέρες λόγω εργασιών
Δευ 19 Φεβ 2024 - 16:23 από DIGITAL™