Greek-Max
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Τούρτα η πάστα σοκολατίνα

Πήγαινε κάτω

Τούρτα η πάστα σοκολατίνα Empty Τούρτα η πάστα σοκολατίνα

Δημοσίευση από DIGITAL™ Πεμ 13 Ιαν 2022 - 9:57

Τούρτα η πάστα σοκολατίνα Cropped-20200828151104-118433869-10217377027362884-8796167239234215212-o-protected

Τούρτα η πάστα σοκολατίνα Greek-23

Υλικά Συνταγής

Για το παντεσπάνι

6 αυγά

100γρ ζάχαρη

120γρ φαρίνα

30γρ κακάο

20γρ σπορέλαιο

1 βανίλια

½ κ.γ μπέικιν

Για το σιρόπι

350γρ ζάχαρη

350γρ νερό

Ένα σφηνάκι κονιάκ

1 κ.σ γλυκόζη η μερικές σταγόνες λεμόνι

Για την κρέμα σοκολάτας

125γρ κουβερτούρα γάλακτος

100γρ κουβερτούρα

500γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

60γρ άχνη ζάχαρη

Για την γκαναζ σοκολάτας

125γρ κουβερτούρα γάλακτος

100γρ κουβερτούρα

100γρ σοκολάτα γάλακτος

200γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

Στολισμός

500γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

60γρ άχνη ζάχαρη

100γρ σοκολάτα γάλακτος

Εκτέλεση Συνταγής

Για το παντεσπάνι

Βάζουμε τα αυγά και την ζάχαρη χτυπάμε καλά μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. Όταν είμαστε έτοιμοι ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (τα στερεά υλικά κοσκινισμένα) ανακατεύουμε με μια σπάτουλα και βάζουμε σε ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα. Ψήνουμε 180 αντιστάσεις 15-20 λεπτά τσεκάρουμε με μια οδοντογλυφίδα η με ένα μαχαίρι τρυπώντας το πρέπει να βγαίνει στεγνό. Εάν βάλετε ταψί μέχρι 25 πόντους τότε το ένα παντεσπάνι φτάνει αν βάλετε πάνω από 25 πρέπει να κάνετε δυο. Μπορείτε επίσης να βάλετε ένα παντεσπάνι σαν βάση και να μπει η κρέμα όλη μαζί. Μπορείτε να βάλετε έτοιμο παντεσπάνι η μπισκότα σαβαγιάρ.

Για το σιρόπι

Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός το κονιάκ βράζουμε για δυο τρία λεπτά και πριν αφαιρέσουμε ρίχνουμε το κονιάκ.

Για την κρέμα σοκολάτας

Ψιλοκόβουμε τις σοκολάτες και βάζουμε 100γρ κρέμα γάλακτος βάζουμε σε φούρνο μικροκυμάτων η σε κατσαρόλα να λιώσει. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα στο κάδο η στο μιξερακι να γίνει σαντιγί κατά την διάρκεια του χτυπήματος βάζετε την άχνη ζάχαρη 60γρ. Όταν είναι έτοιμη η σαντιγί ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις με την σοκολάτα σταδιακά.

Για την γκαναζ σοκολάτας

Βάζουμε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί καλά ψιλοκόβουμε τις σοκολάτες και τις ρίχνουμε μέσα μέχρι να λιώσουν καλά. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε επάνω στην τούρτα

Για τον στολισμό

Κόβουμε την σοκολάτα ψιλά κομματάκια και την λιώνουμε είτε σε φούρνο μικροκυμάτων είτε σε ένα μπρίκι. Βάζουμε την κρέμα σε μίξερ χτυπάμε ρίχνουμε σταδιακά την άχνη ζάχαρηΌταν είναι έτοιμη ρίχνουμε σταδιακά την σοκολάτα και βάζουμε σε κορνε ώστε να στολίσουμε.



Πηγή: Sidagi
DIGITAL™
DIGITAL™
Co Admin
Co Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 1770
Ημερομηνία εγγραφής : 29/11/2021
Τόπος : Ελλαδα

https://greek-max.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης