Κουνουπίδι ο-γκρατέν
Σελίδα 1 από 1
Κουνουπίδι ο-γκρατέν
Υλικά Συνταγής
Περιλουσμένο με μπεσαμέλ και λιωμένο τυρί, είναι αναμφίβολα η πιο ενδιαφέρουσα πρόταση, για να αγαπήσει η οικογένεια σας το κουνουπίδι. Μπορείτε να το σερβίρετε μόνο του ή με σαλάτα ή κάποιο κρεατικό.
Υλικά για 4 άτομα
1 μεγάλο κουνουπίδι (1 1/4 κιλό περίπου)
1 φλ. τριμμένο τυρί τσένταρ ή γκούντα
3/4 φλ. τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι
4 κοφτές κουταλιές βούτυρο + επιπλέον για το ταψάκι
3 κοφτές κουταλιές αλεύρι
2 φλ. γάλα
1 αβγό ελαφρά χτυπημένο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
1. Κόβετε το κουνουπίδι σε μπουκετάκια (να μη βάλετε τα σκληρά μέρη του κέντρου), το ρίχνετε για 5 λεπτά σε νερό που βράζει, αλλάζετε το νερό του με άλλο ζεστό και προσθέτετε αλάτι. Το βράζετε μέχρι να μαλακώσει για 10-15 περίπου λεπτά από τη στιγμή που θα κοχλάσει ξανά το νερό (μην το βαρυψήσετε). Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C.
2. Ετοιμάζετε την μπεσαμέλ: Ζεσταίνετε σε μια μικρή κατσαρόλα το βούτυρο και ανακατεύετε μέσα τo αλεύρι για 1-2 λεπτά μέχρι να αφρίσει. Ρίχνετε ύστερα τμηματικά το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να κοχλάσει και να δέσει η κρέμα. Προσθέτετε το τσένταρ, μια πρέζα μοσχοκάρυδο και το αβγό, τα ανακατεύετε καλά και αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
3. Βουτυρώνετε ένα πυρίμαχο ταψάκι και απλώνετε μέσα το κουνουπίδι, καλά στραγγισμένο (φροντίστε να μπουν κοτσανάκια προς τα κάτω). Το σκεπάζετε με την μπεσαμέλ, το πασπαλίζετε με την παρμεζάνα ή το κεφαλοτύρι και το ψήνετε στο φούρνο για 25-30 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά του.
Πηγή: Sidagi
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
|
|
Τρι 26 Μαρ 2024 - 9:03 από DIGITAL™
» «Η Ρωσία ετοιμάζεται να ρίξει πυρηνικά νέας γενιάς για να πείσει τη Δύση»
Τρι 26 Μαρ 2024 - 9:02 από DIGITAL™
» Πυροβολισμοί σε μπαρ στην Ομόνοια
Τρι 26 Μαρ 2024 - 9:00 από DIGITAL™
» Πειραιάς: Υπό έλεγχο πυρκαγιά σε εγκαταλελειμμένο κτήριο στα Καμίνια
Τρι 26 Μαρ 2024 - 8:59 από DIGITAL™
» Δραπετσώνα: Σοβαρό τροχαίο στον Περιφερειακό
Τρι 26 Μαρ 2024 - 8:56 από DIGITAL™
» ΕΛΑΣ: Συνελήφθη σωφρονιστικός υπάλληλος για διακίνηση ναρκωτικών σε φυλακές
Τρι 26 Μαρ 2024 - 8:53 από DIGITAL™
» Χωρίς προβλήματα η επιστροφή των εκδρομέων για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου
Τρι 26 Μαρ 2024 - 8:51 από DIGITAL™
» Φωτιά κοντά στο παλιό εργοστάσιο του Κεράνη
Τρι 26 Μαρ 2024 - 8:49 από DIGITAL™
» Θεσσαλονίκη: Στις φλόγες τυλίχθηκε ΙΧ αυτοκίνητο
Τρι 26 Μαρ 2024 - 8:48 από DIGITAL™
» Θεσσαλονίκη: Τρεις άνδρες πιάστηκαν στα «πράσα» να κλέβουν καλώδια από επιχείρηση
Τρι 26 Μαρ 2024 - 8:47 από DIGITAL™
» Προκαταβολή μέρους της επιστροφής ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο για το 2024
Δευ 19 Φεβ 2024 - 16:39 από DIGITAL™
» Επεκτείνεται η ψηφιακή κάρτα εργασίας
Δευ 19 Φεβ 2024 - 16:37 από DIGITAL™
» Κλείσιμο με πτώση στη Wall Street
Δευ 19 Φεβ 2024 - 16:35 από DIGITAL™
» Τελωνεία: Σχεδόν 100 χιλιάδες οι έλεγχοι κατά του λαθρεμπορίου το 2023
Δευ 19 Φεβ 2024 - 16:33 από DIGITAL™
» Χρηματιστήριο: Ισχνά εβδομαδιαία κέρδη
Δευ 19 Φεβ 2024 - 16:31 από DIGITAL™
» Χρηματιστήριο: Ελαφρά ανοδικά καθώς δεν άντεξε στην «αντεπίθεση» των πωλητών
Δευ 19 Φεβ 2024 - 16:29 από DIGITAL™
» Βαμβάκι: Δικαιούχοι και ποσά για την ειδική καλλιεργητική ενίσχυση
Δευ 19 Φεβ 2024 - 16:28 από DIGITAL™
» ΔΕΠΑ: Το πρώτο φορτίο LNG φθάνει στην Αλεξανδρούπολη
Δευ 19 Φεβ 2024 - 16:26 από DIGITAL™
» Χατζηδάκης: H επενδυτική βαθμίδα βοηθάει να δανειζόμαστε φθηνότερα
Δευ 19 Φεβ 2024 - 16:24 από DIGITAL™
» Ηράκλειο: Κλείνει για έξι ημέρες λόγω εργασιών
Δευ 19 Φεβ 2024 - 16:23 από DIGITAL™