Greek-Max
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Μπακλαβάς με 40 χειροποίητα φύλλα

Πήγαινε κάτω

Μπακλαβάς με 40 χειροποίητα φύλλα Empty Μπακλαβάς με 40 χειροποίητα φύλλα

Δημοσίευση από DIGITAL™ Τετ 29 Δεκ 2021 - 18:44

Μπακλαβάς με 40 χειροποίητα φύλλα Cropped-20180512201814-26173700-556342718032765-4035272144804684944-o-protected

Μπακλαβάς με 40 χειροποίητα φύλλα Greek-23

Υλικά Συνταγής

Υλικά για την ζύμη :

600 γρ νερό,
2 κσ ξύδι,
1/2 φλιτζάνι ηλιέλαιο,
1 κγ αλάτι
1 κγ ζάχαρη
Αλευρι περίπου 1300 γρ.

Υλικά για το σιρόπι:

1800 γρ νερό
1800 γρ ζάχαρη
1 κσ γλυκόζη
1 κσ μέλι.
μερικές σταγόνες από φρέσκο λεμόνι

Υλικά για την γέμιση:

500 γρ καρύδια χοντροκομμένα,
500 γρ αμύγδαλα με την φλούδα ανάλατα χοντροκομμένα
3 κσ Σουσάμι
1 κγ κανέλα
1/2 κγ γαρύφαλλο

Εκτέλεση Συνταγής

Ανακατεύουμε τα υλικά για την ζύμη μας και αφήνουμε 1 ώρα να ξεκουραστεί. Την χωρίζουμε σε 40 μπαλάκια των 40 - 45 γρ . Σκεπάζουμε με μια βρεγμένη πετσέτα και τα αφήνουμε για 30- 40 λεπτά. Ανοίγουμε τα φύλλα με νισεστέ 2-2 . Το ένα το ανοίγουμε σε μέγεθος 15 εκ περίπου το ίδιο και το δεύτερο. Ενδιάμεσα βάζουμε αρκετό νισεστέ και έπειτα το ανοίγουμε με τη βέργα σε όσο πιο λεπτό φύλλο μπορούμε. Στο τέλος ξεχώρισαν τα φύλλα. Βάζουμε 10 φύλλα κάτω, το ένα τρίτο της γέμισης, ξανά δέκα φύλλα, γέμιση και ακόμα μια φορά το ίδιο. Τελειώνουμε με 10 φύλλα από πάνω. Χαράζουμε και με ένα κουτάλι ρίχνουμε 300 γρ βούτυρο λιωμένο κλαριφιέ. Ψήνουμε στους 150 για 2 1/2 ώρες αντιστάσεις. Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 3-4 λεπτά και σιροπιάζουμε να είναι κρύο το σιρόπι καυτός ο μπακλαβάς μόλις βγει από το φούρνο.



Πηγή: Sidagi
DIGITAL™
DIGITAL™
Co Admin
Co Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 1760
Ημερομηνία εγγραφής : 29/11/2021
Τόπος : Ελλαδα

https://greek-max.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης