Μαλακά μπισκότα σοκολάτας
Σελίδα 1 από 1
Μαλακά μπισκότα σοκολάτας
Υλικά Συνταγής
150 γρ. βούτυρο
3/4 φλ. μαύρη ζάχαρη
1/4 φλ. λευκή ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό
1 κ.γ. εσάνς βανίλιας
1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2/3 φλ. άγλυκο κακάο
1/2 κ.γ. κακάο άγλυκο
2 πρέζες αλάτι
1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 ½ φλ. σταγόνες σοκολάτας
Εκτέλεση Συνταγής
Για τα μαλακά μπισκότα με σοκολάτα, όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Σε ένα μεγάλο μπολ, με μίξερ χειρός χτυπάμε το βούτυρο μαζί με τα δύο είδη ζάχαρης, μέχρι να κρεμώσουν για δύο με τρία λεπτά σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα.
Προσθέτουμε το αυγό, το αλάτι και τη βανίλια. Χτυπάμε με το μίξερ, μέχρι να πιει το μείγμα το αυγό και να γυαλίσει. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για 5΄ και το ξαναχτυπάμε να αφρατέψει και να γυαλίσει για 2′.
Σε ένα άλλο μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι το κακάο και τη σόδα.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ στο πολύ χαμηλό και προσθέτουμε σιγά σιγά το κοσκινισμένο αλεύρι. Κρατάμε λίγες σταγόνες σοκολάτα στην άκρη για το γαρνίρισμα και προσθέτουμε τις υπόλοιπες στο μείγμα.
Με το μεγάλο σκούπ του παγωτού, παίρνουμε ποσότητα ζύμης και την πλάθουμε σε μπάλα. Την πατάμε ελαφρά να πλατύνει λίγο και την ακουμπάμε σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Συνεχίζουμε με την υπόλοιπη ζύμη και στήνουμε όλα τα μπισκότα στη λαμαρίνα, αφήνοντας απόσταση περίπου 2 εκ. ανάμεσά τους.
Βάζουμε στην επιφάνεια κάθε μπισκότου λίγες σταγόνες σοκολάτας, πιέζοντας ελαφρά για να μπουν πάνω στη ζύμη.
Αφού τελειώσουμε όλα τα μπισκότα, τα βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν τελείως. Σε αυτό το στάδιο, μπορούμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα μπισκότα για τρεις μήνες καλά σκεπασμένα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς C στον αέρα και ψήνουμε τα μπισκότα όπως είναι παγωμένα περίπου για 12΄, μέχρι απλά να σταθεροποιηθεί η επιφάνειά τους, αλλά η καρδιά τους να παραμείνει μαλακή και να τρέχει η σοκολάτα όσο είναι ζεστά.
Βγάζουμε τα μπισκότα σοκολάτας από το φούρνο και τα αφήνουμε να σταθούν για 5′ και να σταθεροποιηθούν στις λαμαρίνες. Μετά, με προσοχή τα μεταφέρουμε πάνω στη σχάρα για να κρυώσουν τελείως.
Πηγή: Sidagi
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
|
|
Τρι 26 Μαρ 2024 - 9:03 από DIGITAL™
» «Η Ρωσία ετοιμάζεται να ρίξει πυρηνικά νέας γενιάς για να πείσει τη Δύση»
Τρι 26 Μαρ 2024 - 9:02 από DIGITAL™
» Πυροβολισμοί σε μπαρ στην Ομόνοια
Τρι 26 Μαρ 2024 - 9:00 από DIGITAL™
» Πειραιάς: Υπό έλεγχο πυρκαγιά σε εγκαταλελειμμένο κτήριο στα Καμίνια
Τρι 26 Μαρ 2024 - 8:59 από DIGITAL™
» Δραπετσώνα: Σοβαρό τροχαίο στον Περιφερειακό
Τρι 26 Μαρ 2024 - 8:56 από DIGITAL™
» ΕΛΑΣ: Συνελήφθη σωφρονιστικός υπάλληλος για διακίνηση ναρκωτικών σε φυλακές
Τρι 26 Μαρ 2024 - 8:53 από DIGITAL™
» Χωρίς προβλήματα η επιστροφή των εκδρομέων για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου
Τρι 26 Μαρ 2024 - 8:51 από DIGITAL™
» Φωτιά κοντά στο παλιό εργοστάσιο του Κεράνη
Τρι 26 Μαρ 2024 - 8:49 από DIGITAL™
» Θεσσαλονίκη: Στις φλόγες τυλίχθηκε ΙΧ αυτοκίνητο
Τρι 26 Μαρ 2024 - 8:48 από DIGITAL™
» Θεσσαλονίκη: Τρεις άνδρες πιάστηκαν στα «πράσα» να κλέβουν καλώδια από επιχείρηση
Τρι 26 Μαρ 2024 - 8:47 από DIGITAL™
» Προκαταβολή μέρους της επιστροφής ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο για το 2024
Δευ 19 Φεβ 2024 - 16:39 από DIGITAL™
» Επεκτείνεται η ψηφιακή κάρτα εργασίας
Δευ 19 Φεβ 2024 - 16:37 από DIGITAL™
» Κλείσιμο με πτώση στη Wall Street
Δευ 19 Φεβ 2024 - 16:35 από DIGITAL™
» Τελωνεία: Σχεδόν 100 χιλιάδες οι έλεγχοι κατά του λαθρεμπορίου το 2023
Δευ 19 Φεβ 2024 - 16:33 από DIGITAL™
» Χρηματιστήριο: Ισχνά εβδομαδιαία κέρδη
Δευ 19 Φεβ 2024 - 16:31 από DIGITAL™
» Χρηματιστήριο: Ελαφρά ανοδικά καθώς δεν άντεξε στην «αντεπίθεση» των πωλητών
Δευ 19 Φεβ 2024 - 16:29 από DIGITAL™
» Βαμβάκι: Δικαιούχοι και ποσά για την ειδική καλλιεργητική ενίσχυση
Δευ 19 Φεβ 2024 - 16:28 από DIGITAL™
» ΔΕΠΑ: Το πρώτο φορτίο LNG φθάνει στην Αλεξανδρούπολη
Δευ 19 Φεβ 2024 - 16:26 από DIGITAL™
» Χατζηδάκης: H επενδυτική βαθμίδα βοηθάει να δανειζόμαστε φθηνότερα
Δευ 19 Φεβ 2024 - 16:24 από DIGITAL™
» Ηράκλειο: Κλείνει για έξι ημέρες λόγω εργασιών
Δευ 19 Φεβ 2024 - 16:23 από DIGITAL™