Greek-Max
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Μους σοκολάτας με δαμάσκηνα

Πήγαινε κάτω

Μους σοκολάτας με δαμάσκηνα Empty Μους σοκολάτας με δαμάσκηνα

Δημοσίευση από DIGITAL™ Τρι 4 Ιαν 2022 - 9:50

Μους σοκολάτας με δαμάσκηνα 1510441211-recimage

Μους σοκολάτας με δαμάσκηνα Greek-23

Υλικά Συνταγής

350 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα (70%)
100 ml κρέμα γάλακτος
10 αυγά
50 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη
500 γραμμάρια αποξηραμένα δαμάσκηνα
150 ml ουίσκι
100 ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι χωρίς ζάχαρη

Εκτέλεση Συνταγής

Προετοιμάζουμε τα δαμάσκηνα από το προηγούμενο βράδυ: Τα βάζουμε μαζί με το ουίσκι και το χυμό πορτοκάλι σε ένα μπολ και τα αφήνουμε όλο το βράδυ.
Την επόμενη μέρα, σπάμε τη σοκολάτα σε ένα μπολ και τοποθετούμε το μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που βράζει διασφαλίζοντας ότι το μπολ δεν αγγίζει το νερό. Μόλις λειώσει η σοκολάτα, αφαιρούμε το μπολ από την κατσαρόλα και αφήνουμε να κρυώσει.

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και στη συνέχεια την ανακατεύουμε με τη σοκολάτα μέχρι να μαλακώσει.

Ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών και χτυπάμε τα ασπράδια και τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. Ανακατεύουμε τους κρόκους στο μείγμα της σοκολάτας και στη συνέχεια με απαλές κινήσεις ανακατεύουμε το μείγμα της σοκολάτας με τα χτυπημένα ασπράδια.

Τοποθετούμε τα δαμάσκηνα στη βάση ενός μπολ σερβιρίσματος, πιέζοντας τα προς τα πλάγια. Ρίχνουμε από πάνω τη μους σοκολάτας και τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 έως 3 ώρες.



Πηγή: Sidagi
DIGITAL™
DIGITAL™
Co Admin
Co Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 1760
Ημερομηνία εγγραφής : 29/11/2021
Τόπος : Ελλαδα

https://greek-max.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης