Greek-Max
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Κοτόπουλο με κόκκινο κάρυ και βλαστάρια μπαμπού

Πήγαινε κάτω

Κοτόπουλο με κόκκινο κάρυ και βλαστάρια μπαμπού Empty Κοτόπουλο με κόκκινο κάρυ και βλαστάρια μπαμπού

Δημοσίευση από DIGITAL™ Τετ 19 Ιαν 2022 - 9:43

Κοτόπουλο με κόκκινο κάρυ και βλαστάρια μπαμπού YEGtpfu

Κοτόπουλο με κόκκινο κάρυ και βλαστάρια μπαμπού Greek-23

Υλικά Συνταγής (4)

4 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο
2 γεμάτες κουταλιές της σούπας πολτός κόκκινου κάρυ
2 φλιτζάνια γάλα καρύδας
500 γρ. κοτόπουλο μπούτι καθαρισμένο και κομμένο σε κομμάτια
1 φλιτζάνι βλαστάρια μπαμπού κομμένα σε μακρόστενες λωρίδες
3-4 κουταλιές της σούπας σάλτσα ψαριού (fish sauce)
1 κουταλιά της σούπας ή λιγότερο ζάχαρη
½ φλιτζάνι γλυκό βασιλικό (bai horapa)
2 φύλλα καφίρ λάιμ (kaffir lime)
1 κουταλιά της σούπας κόκκινες πιπεριές τσίλι ψιλοκομμένες
1 κουταλιά της σούπας πράσινες πιπεριές τσίλι ψιλοκομμένες

Εκτέλεση Συνταγής

1. Ζεστάνετε λάδι σε μια κατσαρόλα, προσθέστε τον πολτό του κόκκινου κάρυ και απλώστε τον όσο περισσότερο γίνεται. Χαμηλώστε τη φωτιά και τηγανίστε τον χωρίς να τον κάψετε. Προσθέστε λίγο από το γάλα καρύδας για να τον αραιώσετε. Μαγειρέψτε λίγο ακόμα (δύο λεπτά) σε χαμηλή φωτιά.
2. Προσθέστε το μισό από το γάλα καρύδας και αφήστε να βράσει , ανακατεύοντας για να μην κολλήσει. Προσθέστε τα κομμάτια κοτόπουλου και μαγειρέψτε έως ότου μαλακώσουν. Ρίξτε το υπόλοιπο γάλα καρύδας και αφήστε το φαγητό να πάρει βράση. Προσθέστε τα κομμάτια μπαμπού και μαγειρέψτε για δύο λεπτά ακόμα.
3. Νοστιμέψτε με σάλτσα ψαριού και ζάχαρη. Πριν το βγάλετε από τη φωτιά προσθέστε τα φύλλα βασιλικού και τα φύλλα καφίρ λάιμ. Γαρνίρετε με δυο ειδών φρέσκες πιπεριές τσίλι.



Πηγή: Sidagi
DIGITAL™
DIGITAL™
Co Admin
Co Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 1760
Ημερομηνία εγγραφής : 29/11/2021
Τόπος : Ελλαδα

https://greek-max.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης