Greek-Max
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Gingerbread, Latte και Μπισκότα

Πήγαινε κάτω

Gingerbread, Latte και Μπισκότα Empty Gingerbread, Latte και Μπισκότα

Δημοσίευση από DIGITAL™ Δευ 7 Φεβ 2022 - 8:40

Gingerbread, Latte και Μπισκότα Gingerbread-Latte-1021x580

Gingerbread, Latte και Μπισκότα Greek-23

Υλικά Συνταγής

Για τα μπισκότα

130 γρ. βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ, σε θερμοκρασία δωματίου
75 γρ. μελάσα
280 γρ. αλεύρι μαλακό
75 γρ. μαύρη μαλακή ζάχαρη
1 αυγό
½ κ.γ. μπαχάρι σκόνη
1 κ.γ. τζίντζερ σκόνη
¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
½ κ.γ. γαρίφαλο σκόνη
¼ κ.γ. αλάτι

Για το Latte

500ml NOYNOY Family πλήρες
100 γρ. μελάσα
1 κ.γ τζίντζερ σκόνη
¼ κ.γ μπαχάρι σκόνη
¼ κ.γ γαρίφαλο σκόνη
¼ κ.γ σκόνη
¼ κ.γ κανέλα σκόνη

Εκτέλεση Συνταγής

Τα μπισκότα

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με τη σόδα και το αλάτι.

Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 5 λεπτά, προσθέτουμε τη μελάσα και το αυγό, τα μπαχαρικά και τέλος το κοσκινισμένο αλεύρι.

Πλάθουμε ομοιόμορφα μπισκότα στο μέγεθος ενός καρυδιού, τα οποία ακουμπάμε σε αντικολλητικό χαρτί, τα πιέζουμε ελαφρά και ψήνουμε στους 180ο C για 10’.

Το Latte

Βάζουμε το γάλα να βράσει μαζί με τα μπαχαρικά, αποσύρουμε, προσθέτουμε τη μελάσα και χτυπάμε στο μπλέντερ.

Μεταφέρουμε το latte σε μεγάλες κούπες, προσθέτουμε κρύο αφρόγαλα και σερβίρουμε μαζί με τα μπισκότα.

Σημειώσεις για τη συνταγή
– Μπορούμε αν δεν έχουμε μελάσα να χρησιμοποιήσουμε πετιμέζι
– Μπορούμε να κόψουμε τα μπισκότα με κουπ πατ



Πηγή: Sidagi
DIGITAL™
DIGITAL™
Co Admin
Co Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 1770
Ημερομηνία εγγραφής : 29/11/2021
Τόπος : Ελλαδα

https://greek-max.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης