Greek-Max
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα Gingerbread & Ρόφημα

Πήγαινε κάτω

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα Gingerbread & Ρόφημα Empty Χριστουγεννιάτικα μπισκότα Gingerbread & Ρόφημα

Δημοσίευση από DIGITAL™ Δευ 7 Φεβ 2022 - 8:45

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα Gingerbread & Ρόφημα Gingerbread-1021x580

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα Gingerbread & Ρόφημα Greek-23

Υλικά Συνταγής

Για τα μπισκότα

80 γρ. μελάσα
1 αυγό
150 γρ. βούτυρο
80 γρ. μαύρη μαλακή ζάχαρη
280 γρ. αλεύρι μαλακό
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
¼ κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ σκόνη
¼ κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο τριμμένο
¼ κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο

Για την επικάλυψη

3 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ & κανέλα

Για το ρόφημα με γάλα αμυγδάλου

500ml γάλα αμυγδάλου
40ml σιρόπι σφενδάμου
2-3 μπισκότα gingerbread
1 κουταλάκι του γλυκού μείγμα gingerbread

Εκτέλεση Συνταγής

Τα μπισκότα gingerbread

Αφήνουμε το βούτυρο να μαλακώσει πολύ καλά για μερικές ώρες, εκτός ψυγείου.

Στον κάδο της κουζινομηχανής αφρατεύουμε το βούτυρο με τον αναδευτήρα Κ για 1’ σε χαμηλή ταχύτητα.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη, δυναμώνουμε την ταχύτητα και χτυπάμε για 2’, συνεχίζουμε προσθέτοντας το αυγό και τη μελάσα, χαμηλώνουμε ταχύτητα και χτυπάμε το μείγμα για 2’.

Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σόδα και τα κοσκινίζουμε απευθείας στον κάδο, προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά και αναδεύουμε για 1’.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175ο και στρώνουμε σε δίσκο ψησίματος αντικολλητικό χαρτί.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για την επικάλυψη των μπισκότων.

Πλάθουμε μπισκότα στο μέγεθος που μας αρέσει ή ανοίγουμε τη ζύμη και κόβουμε με κουπ πάτ.

Περνάμε τα μπισκότα από την επικάλυψη, τα ακουμπάμε στο αντικολλητικό χαρτί και τα πατάμε ελαφρά με ένα πιρούνι ή τον τρίφτη, ώστε να κάνουμε και όμορφα σχέδια.

Ψήνουμε για 8-10’, ανάλογα με το μέγεθος και αν τα θέλουμε πιο τραγανά.
Το ρόφημα με γάλα αμυγδάλου

Ζεσταίνουμε το γάλα αμυγδάλου και αφού τοποθετήσουμε το μπλέντερ στην κουζινομηχανή, το ρίχνουμε μαζί με όλα τα υλικά.

Αναδεύουμε το ρόφημα για 2’ και σερβίρουμε το ζεστό ρόφημα με τα cookies.

-Αν θέλουμε τα μπισκότα πιο τραγανά τα ψήνουμε λίγο περισσότερο
-Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και αλεύρι ολικής άλεσης



Πηγή: Sidagi
DIGITAL™
DIGITAL™
Co Admin
Co Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 1760
Ημερομηνία εγγραφής : 29/11/2021
Τόπος : Ελλαδα

https://greek-max.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης