Greek-Max
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Παραδοσιακά βουτυράτα πασχαλινά κουλουράκια

Πήγαινε κάτω

Παραδοσιακά βουτυράτα πασχαλινά κουλουράκια Empty Παραδοσιακά βουτυράτα πασχαλινά κουλουράκια

Δημοσίευση από DIGITAL™ Δευ 7 Φεβ 2022 - 8:48

Παραδοσιακά βουτυράτα πασχαλινά κουλουράκια 1021x580

Παραδοσιακά βουτυράτα πασχαλινά κουλουράκια Greek-23

Υλικά Συνταγής

Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 20 λεπτά
Ποσότητα: 35-40 κουλουράκια

100 γρ. πρόβειο βούτυρο
100 γρ. αγελαδινό βούτυρο
180 γρ. ζάχαρη
50ml χυμό πορτοκάλι
80ml γάλα
50ml κονιάκ
2 κρόκους
450 γρ. αλεύρι μαλακό
½ κουταλάκι του γλυκού ξύσμα από πορτοκάλι
½ κουταλάκι του γλυκού ξύσμα από λεμόνι
1 ½ κουταλάκι του γλυκού baking powder
2-3 κάψουλες βανιλλίνη
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για την επάλειψη

2 κρόκους αυγών
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

Εκτέλεση Συνταγής

1. Αφήνουμε τα υλικά να έρθουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder.

2. Στον κάδο του μίξερ χρησιμοποιώντας τον αναδευτηρα αφρατεύουμε τα βούτυρα για 2-3′, προσθέτουμε τη ζάχαρη, τις βανίλιες, το αλάτι και τα ξύσματα συνεχίζοντας το χτύπημα για 5΄ώστε να πάρουμε ένα αφράτο μείγμα.

3. Προσθέτουμε τους κρόκους, έναν κάθε φορά, σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το γάλα, το κονιάκ και το χυμό, τα προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με το αλεύρι, συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για λίγο, ώστε να σχηματιστεί η ζύμη.

4. Καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί ένα δίσκο ψησίματος και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.

5. Χωρίζουμε τη ζύμη σε κομμάτια των 25γρ. και δίνουμε στα κουλουράκια το σχήμα που μας αρέσει, τα τοποθετούμε στον δίσκο ψησίματος, αφήνοντας κενό μεταξύ τους, και ψήνουμε στους 180ο C στο αερόθερμο για 20-22΄.

6. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τα υλικά της επάλειψης και αλείφουμε τα κουλούρια με ένα πινέλο.

7. Αφήνουμε τα κουλούρια να κρυώσουν σε σχάρα και τα αποθηκεύουμε σε βάζο που κλείνει αεροστεγώς.

-Δε χρειάζεται να ζυμώσουμε πολύ τη ζύμη, αρκεί να ομογενοποιηθούν τα υλικά
-Μπορούμε να αρωματίσουμε τα κουλουράκια με λίγο κακουλέ, μαστίχα, ελάχιστη κανέλα ή ακόμη και μαχλέπι
-Τα κουλουράκια στα 25γρ. γίνονται κανονικού μεγέθους, αν τα κάνουμε μικρότερα θα χρειαστεί να τα ψήσουμε περίπου 4-5′ λιγότερο.
-Μπορούμε να πασπαλίσουμε τα πασχαλινά κουλούρια με σουσάμι, μαυροσούσαμο ή παπαρουνόσπορο



Πηγή: Sidagi
DIGITAL™
DIGITAL™
Co Admin
Co Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 1770
Ημερομηνία εγγραφής : 29/11/2021
Τόπος : Ελλαδα

https://greek-max.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης