Greek-Max
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Πασχαλινά Κουλουράκια της Γιαγιάς Ευτυχίας

Πήγαινε κάτω

Πασχαλινά Κουλουράκια της Γιαγιάς Ευτυχίας Empty Πασχαλινά Κουλουράκια της Γιαγιάς Ευτυχίας

Δημοσίευση από DIGITAL™ Δευ 7 Φεβ 2022 - 8:35

Πασχαλινά Κουλουράκια της Γιαγιάς Ευτυχίας 1021x580

Πασχαλινά Κουλουράκια της Γιαγιάς Ευτυχίας Greek-23

Υλικά Συνταγής

200 gr. Flora με βούτυρο, σε αλουμινόχαρτο
210 gr. ζάχαρη κρυσταλλική
760 gr. αλεύρι μαλακό
100 ml. γάλα
3 αυγά και 2 κρόκους
1 ½ κουταλάκια του γλυκού baking powder
1 κουταλάκι του μαγειρική σόδα
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
4 κάψουλες βανιλλίνη
1 πορτοκάλι
1 λεμόνι

Εκτέλεση Συνταγής

1 Αφήνουμε το Flora με βούτυρο να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για 30 λεπτά και χτυπάμε στο μίξερ για 3-4 λεπτά να αφρατέψει χρησιμοποιώντας το φτερό.

2 Προσθέτουμε την ζάχαρη, το αλάτι και 1 κουταλάκι ξύσμα από το λεμόνι και το πορτοκάλι. Προσθέτουμε στο μείγμα ένα-ένα τα αυγά, θα χρησιμοποιήσουμε 3 αυγά και 1 κρόκο.

3 Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα μαζί με 1 φλούδα από το πορτοκάλι και το λεμόνι. Το αφήνουμε να ζεσταθεί ελαφρά και προσθέτουμε τις κάψουλες βανιλλίνης, την σόδα και το baking powder, ανακατεύουμε καλά.

4 Συνεχίζουμε στον κάδο του μίξερ, προσθέτοντας 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι και το γάλα, σταδιακά ενσωματώνουμε το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι να έχουμε μια αφράτη ζύμη.

5 Σταματάμε το χτύπημα και αφήνουμε την ζύμη 10 λεπτά στο ψυγείο σκεπασμένη με μεμβράνη. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C. και καλύπτουμε ένα μεγάλο δίσκο ψησίματος με αντικολλητικό χαρτί.

6 Πλάθουμε κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε, για κουλουράκια με μέτριο μέγεθος η ζύμη θα πρέπει να έχει βάρος περίπου 25 gr.

7 Χτυπάμε τον κρόκο με 1 κουταλιά της σούπας νερό και 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη, με ένα πινέλο αλείφουμε τα κουλουράκια και τα ψήνουμε περίπου για 20 λεπτά στους 170ο C.

Σημειώσεις για τη συνταγή:

– Προτιμάμε τ’ αυγά να είναι ολόφρεσκα ή βιολογικά.
– Αντί για σόδα μπορούμε να προσθέσουμε αμμωνία περίπου 2 κουταλάκια του γλυκού.
– Δεν ψήνουμε για περισσότερη ώρα τα κουλουράκια από την συνιστώμενη γιατί θα γίνουν πολύ σκληρά όταν κρυώσουν.
– Μπορούμε να αρωματίσουμε και με φυσική βανίλια ή άλλα αρωματικά όπως μαχλέπι, μοσχοκάρυδο ή ό,τι άλλο μας αρέσει όπως κονιάκ και λικέρ.
– Μπορούμε να πασπαλίσουμε τα κουλουράκια με καστανή ζάχαρη ή σουσάμι.
– Κάθε φορά που φουρνίζουμε τα επόμενα κουλουράκια κατεβάζουμε ελαφρά την θερμοκρασία του φούρνου ή τα ελέγχουμε τακτικά να μην αρπάξουν.



Πηγή: Sidagi
DIGITAL™
DIGITAL™
Co Admin
Co Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 1770
Ημερομηνία εγγραφής : 29/11/2021
Τόπος : Ελλαδα

https://greek-max.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης