Greek-Max
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Πασχαλινά Κουλουράκια με Γιαούρτι και Αρωματικά

Πήγαινε κάτω

Πασχαλινά Κουλουράκια με Γιαούρτι και Αρωματικά Empty Πασχαλινά Κουλουράκια με Γιαούρτι και Αρωματικά

Δημοσίευση από DIGITAL™ Δευ 7 Φεβ 2022 - 8:37

Πασχαλινά Κουλουράκια με Γιαούρτι και Αρωματικά 1021x580

Πασχαλινά Κουλουράκια με Γιαούρτι και Αρωματικά Greek-23

Υλικά Συνταγής

Για τη βάση

– 850 γρ. αλεύρι μαλακό
– 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
– 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
– 330 γρ. ζάχαρη
– 3 μεγάλα αυγά
– Χυμό από ένα πορτοκάλι
– 2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
– 1 κουταλάκι του γλυκού αμμωνία
– 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
– 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
– 1 κουταλάκι του γλυκού μαχλέπι
– Χυμό από ένα πορτοκάλι
– 3-4 κρυσταλλάκια μαστίχα
– ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για την επάλειψη

– 2 κρόκους αυγών
– 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

Εκτέλεση Συνταγής

1
Αφρατεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 3 λεπτά χρησιμοποιώντας τον αναδευτήρα Κ.
Στο γουδί χτυπάμε τη μαστίχα, τα ξύσματα, το μαχλέπι, το αλάτι μαζί με 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη και τα προσθέτουμε στο μείγμα.

2
Προσθέτουμε στον κάδο της κουζινομηχανής τα αυγά και στη συνέχεια όλα τα υπόλοιπα υλικά. Προσαρμόζουμε τον γάντζο ζύμης και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια αφράτη ζύμη που θα ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου.

3
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ο C.
Πλάθουμε κουλουράκια σε διάφορα σχήματα και τα ακουμπάμε σε δίσκο ψησίματος που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.

4
Σ΄ένα μπωλ χτυπάμε τους κρόκους με 1 κουταλιά της σούπας νερό και τη ζάχαρη, αλείφουμε τα κουλουράκια με πινέλο.
Ψήνουμε τα κουλουράκια για 15 λεπτά ή ανάλογα με το σχήμα τους και τ΄αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα πριν τα αποθηκεύσουμε.

Σημειώσεις για τη συνταγή

– Τα αρωματικά είναι προαιρετικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όσα μας αρέσουν και διαθέτουμε.
– Για μικρά κουλουράκια η ζύμη πρέπει να έχει βάρος γύρω στα 25-27 γρ. αν θέλουμε μεγαλύτερα διπλασιάζουμε και παράλληλα αυξάνουμε και το χρόνο ψησίματος
– Κάθε φορά που φουρνίζουμε μια δόση κουλουράκια η θερμότητα του φούρνου αυξάνεται γι’ αυτό είμαστε προσεκτικοι με τη θερμοκρασία και τους χρόνους ψησίματος.
– Αν θέλουμε πασπαλίζουμε τα κουλουράκια με σουσάμι ή παπαρουνόσπορο



Πηγή: Sidagi
DIGITAL™
DIGITAL™
Co Admin
Co Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 1770
Ημερομηνία εγγραφής : 29/11/2021
Τόπος : Ελλαδα

https://greek-max.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης